Vesialan harjoittelija Elsa Valta on vuoden nuori konsultti

SKOL ry on valinnut vuoden 2020 nuoret konsultit. SKOLin mukaan voittajaviisikkoa yhdistää halu kehittää tapoja, joilla ala voi edistää mm. vastuullisuuden ja kestävän kehityksen tavoitteita.

Rambollissa harjoittelijana vesitoimialalla työskentelevä Elsa Valta on yksi palkituista nuorista osaajista.  Tampereen toimistolla työskentelevä Elsa opiskelee Tampereen yliopistossa ympäristötekniikkaa.

Innostus vesitoimialaan syntyi laitossuunnittelun kurssilla. Kiinnostus poiki pian tulosta ja Elsa aloitti alkuvuodesta 2020 diplomityöntekijänä Rambollilla.

−Diplomityössä tutkitaan jätevedenpuhdistusprosessissa käytettävää viirasuodatusta eli miten voidaan keventää biologisen puhdistusprosessin kuormitusta ja parantaa puhdistamon toimintaa Pietarsaaren jätevedenpuhdistamolla.

−Viirasuodatus on tekniikkana aika uusi ja olisi hienoa, että työstä olisi tulevaisuudessa laajempaakin hyötyä.

Ramboll on ollut Elsan mielestä yllättävä työpaikka.

− On ollut hienoa huomata, että suunnittelu- ja konsultointialalla on tarjolla tosi monipuolisia työtehtäviä eli kaikenlaisia osaajia tarvitaan. On ollut hienoa päästä tekemään töitä moninaisissa tiimeissä.

−Jokainen projekti on erilainen. On mielenkiintoista suunnitella ja etsiä ratkaisuja johonkin ongelmaan. Kun sitten näkee rakentamisvaiheessa, että suunniteltu ratkaisu toimii, niin on hienoa nähdä sen merkitys asiakkaalle. Haaveenani olisi suunnitella ratkaisuja, joista olisi hyötyä yhteiskunnassa myös laajemmin, Elsa lisää lopuksi.

Vesitalouden uutiskirjeMarraskuu 202030.11.2020