Toimenpiteet, kun yleisiä koronarajoituksia aletaan purkaa

Vesilaitosyhdistyksen koostetta Vesihuoltolaitosten toiminnasta epidemiatilanteessa (aiemmin otsikoitu Vesihuoltolaitoksen riittävän henkilöstön turvaaminen epidemiatilanteessa) on täydennetty. Koosteen lopussa on uutena sisältönä kaksi diaa vesihuoltolaitosten toimenpiteistä, kun yleisiä koronarajoituksia aletaan purkaa.

Koosteessa on vesihuoltolaitoksille vinkkejä erilaisista toimenpiteistä vesihuoltolaitosten henkilöstön riittävyyden varmistamiseksi ja taudin leviämisen ehkäisemiseksi koronatilanteessa.

Koosteessa on myös tietoa vesihuoltolaitosten henkilöstön koronavirustesteistä, karanteenista, jätevesille altistuvien työskentelystä, kiinteistöillä työskentelystä, kriittisten materiaalien ja palveluiden saannin varmistamisesta sekä varavedenjakelun järjestämisestä.

Koosteen lopussa on uutena sisältönä kaksi diaa vesihuoltolaitosten toimenpiteistä, kun yleisiä koronarajoituksia aletaan purkaa.

Koosteessa esitettyjen toimenpiteiden soveltamisessa pitää ottaa huomioon niiden sopivuus kunkin laitoksen toimintaan ja viranomaisten tilanteessa antamat suositukset ja määräykset.

Koostetta päivitetään edelleen tarpeen mukaan. Linkki Vesilaitosyhdistyksen kotisivulla kohtaan, jossa kooste on: https://www.vvy.fi/ohjeet-ja-julkaisut/vesihuoltopooli/vesihuoltolaitosten-riittavan-henkiloston-turvaaminen-epidemiatilanteessa/

Vesitalouden uutiskirjeToukokuu 202031.5.2020