Kemira myy kanadalaisen vetyperoksiditehtaansa Evonikille

Kemira Oyj, Lehdistötiedote 27.10.2011, klo 9.00 (CET+1)

Kemira ja Evonik ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan Kemira myy Kanadan Maitlandin vetyperoksiditehtaansa Evonikille. Yrityskaupan arvioidaan vahvistuvan marraskuun 2011 loppuun mennessä.

Kaupalla ei ole merkittävää vaikutusta Kemiran taloudelliseen tulokseen.Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta. Kaupan vahvistuttua sillä on jonkin verran myönteistä tulosvaikutusta, joka kohdistuu vuoden 2011 neljännelle kvartaalille.

”Kemira keskittyy strategiansa mukaisesti palvelemaan vesi-intensiivisiä teollisuuden aloja kuten massa- ja paperiteollisuutta. Pohjois-Amerikan vetyperoksidimarkkinoilta poistuminen on tärkeä askel Paper-segmentin strategian toteuttamisessa. Kemiran maailmanlaajuisessa liiketoiminnassa vetyperoksidi on yksi painopistealueista, mutta yhtiö sopeuttaa tarjontaansa eri maantieteellisille alueille. Vetyperoksidissa vahvuutemme ovat Euroopassa ja Etelä-Amerikassa. Maitlandin myynti vapauttaa voimavarojamme kehittää edelleen Paper-segmentin liiketoimintaa Pohjois-Amerikassa muissa sovelluksissa kuten paperikoneen märän pään ja massanvalmistuksen prosesseissa sekä veden laadun ja määrän hallinnassa”, Paper-segmentin johtaja Petri Helsky toteaa.

Lisätietoja:
Wolfgang Büchele on nimitetty Kemiran uudeksi toimitusjohtajaksi Harri Kermisen jäädessä eläkkeelle

Kemira Oyj,  Pörssitiedote 27.10.2011, klo 8.30 (CET+1)

Harri Kerminen jää eläkkeelle 1.4.2012 alkaen. Hän on johtanut Kemiraa menestyksekkäästi läpi mittavan strategisen suunnanmuutoksen, jonka seurauksena Kemirasta on kehittynyt vesikemian yhtiö. Lisäksi hän on kääntänyt yhtiön kannattavalle uralle. Toimitusjohtajuus huipentaa hänen 26-vuotisen uransa Kemirassa.

Wolfgang Büchele (PhD, Chemistry) on nimitetty Kemiran toimitusjohtajaksi 1.4.2012 alkaen. Hän on ollut Kemiran hallituksen jäsen vuodesta 2009.

”Kemiran hallitus aloitti uuden toimitusjohtajan etsinnän kesällä ennakoiden Harri Kermisen eläkkeelle jäämistä vuonna 2013. Valintaprosessi sujui odotettua nopeammin, jolloin sovimme Harri Kermisen kanssa, että hän jää eläkkeelle suunniteltua aikaisemmin. Kemiran eläkesäätiön jäsenenä hänellä on tähän oikeus”, sanoo Pekka Paasikivi, Kemiran hallituksen puheenjohtaja.

Wolfgang Büchele tuo Kemiraan laajan kokemuksen kansainvälisestä kemianteollisuudesta sekä hyvän kontaktiverkon erityisesti Aasian kasvavilla markkinoilla. Hän on työskennellyt suuren osan urastaan, vuodesta 1993 vuoteen 2007, BASF:n Fine Chemicals – yksikössä Euroopassa, Kiinassa ja USA:ssa. Vuodesta 2009 lähtien hän on työskennellyt BorsodChem Zrt:n toimitusjohtajana ja hallituksen jäsenenä Unkarissa. Büchele muuttaa perheineen Suomeen.

Lehdistö- ja analyytikkotilaisuus

Tiedotustilaisuus analyytikoille ja toimittajille järjestetään torstaina 27.10.2011 klo 10.30 Kemiran pääkonttorissa osoitteessa Porkkalankatu 3, Helsinki. Kemiran hallituksen puheenjohtaja Pekka Paasikivi esittelee Kemiran uuden toimitusjohtajan Wolfgang Büchelen, joka aloittaa tehtävässään 1.4.2012. Tämän jälkeen Kemiran nykyinen toimitusjohtaja Harri Kerminen esittelee tammi-syyskuun 2011 osavuosikatsauksen. Tilaisuus päättyy Q&A-osioon. Tilaisuus on englanninkielinen. Esityskalvot ovat saatavilla suomeksi osoitteessa www.kemira.fi ja englanniksi osoitteessa www.kemira.com klo 10.30.

Puhelinkonferenssi tiedotustilaisuuden yhteydessä

Voit myös kuunnella tilaisuutta suoraan puhelimitse ja osallistua Q&A-osioon puhelinkonferenssissa tai katsoa tilaisuuden webcastina. (linkki webcastiin täällä: www.kemira.fi , Sijoittajat osion alla). Puhelinkonferenssiin voi osallistua soittamalla 10 minuuttia ennen tilaisuuden alkua numeroon +44 (0)20 7162 0025, tunnus 905820. Esitysmateriaali on saatavilla Kemiran www-sivuilla Sijoittajat-osiossa. Tallenne puhelinkonferenssista on kuunneltavissa Kemiran www-sivuilla myöhemmin samana päivänä.

Lisätietoja
Kemira muutti uuteen vesikemikaalitehtaaseen Tallinnassa

Kemira Oyj, Lehdistötiedote 26.10.2011

Kemira vihki tänään käyttöönsä uuden vesikemikaalitehtaan Tallinnassa, Virossa. Tehdas toimii Baltian alueen tuotantoyksikkönä kunnallisessa ja teollisessa vedenkäsittelyssä tarvittaville epäorgaanisille saostuskemikaaleille. Kemiran tehdastoiminnot siirrettiin vanhasta tehtaasta uusiin tiloihin Ülemisten risteysalueen uudelleen rakentamisen vuoksi.

”Kemiran  tuotevalikoima on laajentunut ja palvelemme tällä hetkellä sekä kunnallisia- että teollisuusasiakkaita koko Baltiassa. Tallinnan tehdas edustaa uusinta teknologiaa ja sen sijainti on myös logistiikan kannalta hyvä. Voimme toimittaa vesikemikaaleja nopeasti ja kustannustehokkaasti asiakkaillemme Virossa, Latviassa ja Liettuassa.” kertoo Kemiran tytäryhtiön Kemiveden toimitusjohtaja Tarmo Siir.

Kemira on toiminut Virossa vuodesta 1994 lähtien. Kemiran vahvuuksia ovat korkeatasoinen sovellusosaaminen sekä laaja valikoima vedenkäsittelykemikaaleja, joita toimitamme luotettavasti asiakkaillemme.

Lisätietoja:
Kemira on myynyt Galvatekin Folmer Equity Fund I Ky:lle

Kemira Oyj, lehdistötiedote 13.10.2011

Kemira on tänään myynyt Oy Galvatek Ab:n suomalaiselle pääomasijoitusyhtiö Folmerille. Galvatek on pinta- ja vedenkäsittelylaitosten suunnitteluun ja projektipalveluihin sekä kunnossapitopalveluihin erikoistunut yritys. Galvatekin pääkonttori on Lahdessa ja sillä on tytäryhtiö Puolassa.

Kaupalla ei ole merkittävää vaikutusta Kemiran taloudelliseen tulokseen ja osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Kemira keskittyy strategiansa mukaisesti vesikemiaan ja kehittämään tuotteita ja sovelluksia vesi-intensiivisille teollisuuden aloille, kuten sellu- ja paperiteollisuuteen, öljy- ja kaivosteollisuuteen sekä kunnalliseen ja muuhun teolliseen vedenkäsittelyyn.

Lisätietoja:

Wolf­gang Büchele (PhD, Chemistry)

Vesitalous-uutiskirjeMarraskuu 201131.12.2011