Paraisten kaivoksessa kolme vuotta tapaturmitta

Paraisten kaivoksen henkilöstö saavutti maanantaina 3.10.2011 tärkeän merkkipaalun:  kaivoksessa on työskennelty 1095 päivää eli kolme vuotta ilman tapaturmia. Nolla tapaturmaa –tavoitteen mukaisessa seurannassa huomioidaan poissaoloon johtavat tapaturmat. Päivittäin kaivoksessa työskentelee noin 50 nordkalklaista.

– Olemme tehneet järjestelmällisesti työtä turvallisuuden parantamiseksi ja myönteisen asenteen luomiseksi.  Henkilöstö on ottanut itse vastuun työturvallisuudesta mm. tekemällä ahkerasti turvallisuushavaintoja, mitä on myös tuettu pienin kannustimin.  Työnjohdon rooli on ollut merkittävä,  sanoo kaivospäällikkö Heino Saarikoski.

Heino Saarikosken jäädessä eläkkeelle lokakuun 2011 lopussa vastuu Nolla tapaturmaa –prosessin toteuttamisesta siirtyy Gert Wahteralle, joka vastaanotti tehtävänsä Paraisten tuotantopäällikkönä ja samalla  kaivospäällikkönä syyskuun alussa.  Wahtera toivoo, että myös jatkossa raportoidaan runsaasti turvallisuushavaintoja, sillä niiden määrän kasvun tiedetään vähentävän työtapaturmia. Nolla tapaturmaa on Nordkalk-konsernin yhteinen tavoite, ja sen toteutumista seurataan toimipaikoilla mm. yhteisten näyttötaulujen avulla.

Gert Wahtera ja Heino Saarikoski. Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana!

Vesitalous-uutiskirjeMarraskuu 201131.12.2011