Jari Kaukonen ISTT:n hallituksen puheenjohtajaksi

Kansainvälinen kattojärjestö ISTT (The International Society for Trenchless Technology) on nimittänyt vuosikokouksessaan Kapkaupungissa Suomen FiSTT ry:n puheenjohtajan RI Jari Kaukosen hallituksen puheenjohtajaksi ensimmäisenä pohjoismaisena edustajana koko ISTT:n historiassa. ISTT on perustettu vuonna 1986.

ISTT kehittää ja edistää maanalaisten putkistojen ja kaapeleiden rakentamista ja uusimista rakenteita rikkomattomin menetelmin mahdollisimman vähin kaivuutöin aina kun se on mahdollista.

”Tuon hallitukseen pitkäaikaista kaivamattoman tekniikan kokemusta ja osaamista sekä pitkäaikaista järjestökokemusta. Olen tehnyt ensimmäiset sujutukset jo vuonna 1982. Olen myös ollut kansallisen järjestön FiSTT:n yhdistystoiminnassa mukana sen perustamisesta vuodesta 1999 lähtien. Henkilöjäsenenä liityin kansainväliseen ISTT-järjestöön jo vuonna 1987. Hallitusjäsenyys ja sen puheenjohtajuus tukee työtäni WSP Finland Oy:ssä, joka tunnetaan monialaisena vaativien rakennuskohteiden suunnittelijana ja rakennuttajana”, Jari Kaukonen sanoo. WSP:ssä on juuri perustettu uusi kaivamattoman teknologian ”No Dig” -asiantuntijatiimi, jossa Kaukonen toimii mentorina. ”Tiimin tarkoitus on auttaa asiakkaita hakemaan kustannustehokkaita ja ympäristöä säästäviä kokonaisratkaisuja verkostohankkeissa niin suunnittelun kuin toteutuksen aikana”, Kaukonen jatkaa.

”Koska WSP on globaali 43 000 hengen yritys, on luonnollista, että meiltä löytyy No Dig -osaamista Suomen lisäksi myös muista maista. WSP:n ”No Dig” -tiimin tarkoitus on lisäksi kerätä globaali osaamisemme asiakkaidemme ja tiimin hyödyksi”, Kaukonen selkeyttää toiminnan tarkoitusta.

Vuonna 2014 Kaukonen nimitettiin ISTT:n ensimmäiseksi suomalaiseksi hallituksen jäseneksi sen 30-vuotisen historian aikana ja vuonna 2016 hallituksen varapuheenjohtajaksi. Suomen yhdistyksen FiSTT:in hallituksen puheenjohtaja Kaukonen on ollut vuodesta 2010 ja luopuu puheenjohtajuudesta uuden tehtävän myötä tämän vuoden lopulla.

Jari Kaukonen on toiminut infra- ja ympäristöalan luottamustehtävissä alan liitoissa, yhdistyksissä sekä valmennustehtävissä alan koulutuslaitoksissa. Työuran hän on tehnyt pääosin alan urakointi- ja suunnittelutoimistoissa. Nyt hän työskentelee WSP Finlandin rakennuttamisen ja erityisesti hankinnan asiantuntijana.

”Nimitykseni jälkeen pohjoismaisilla kansallisilla järjestöillä, kuten FiSTT:llä Suomessa, on mahdollista päästä järjestämään isoja kansainvälisiä konferensseja omassa maassaan. Olemme FiSTT:ssä tekemässä jo suunnitelmia kansainvälisen ISTT No Dig  -konferenssin saamiseksi Helsinkiin vuonna 2021 tai 2022”, sanoo Kaukonen.

”Puhutaan merkittävästä uudesta kansainvälisestä tapahtumasta Suomessa,” hän jatkaa.

Joka vuosi pidettävä kansainvälinen konferenssi kerää noin 30 eri maan toimijat koolle yhteiseen puheenjohtajien neuvotteluun. Tapahtuma rakentuu näyttelystä sekä konferenssista. Näytteilleasettajia on ollut parhaimmillaan yli 100. Konferenssiin on osallistunut keskimäärin noin 300 – 500 kävijää.

Vesitalouden uutiskirjeLokakuu 201831.10.2018