Petri Juuti International Water History Associationin puheenjohtajaksi

Dosentti Petri Juuti on valittu International Water History Associationin (IWHA) puheenjohtajaksi järjestön kokouksessa Yhdysvalloissa. Järjestön kansainvälinen konferenssi järjestetään taas Tampereella vuonna 2019.

TTY:n rakennustekniikan laboratoriossa tutkimuspäällikkönä työskentelevä Petri Juuti on kuulunut järjestön hallitukseen vuodesta 2009 alkaen. Hän on taustaltaan historioitsija, joka siirtyi TTY:lle vesialan CADWES-tutkimusryhmän kanssa tehdyn pitkäaikaisen yhteistyön tuloksena.

Juuti on vuonna 2001 Bergenissä, Norjassa perustetun järjestön ensimmäinen suomalainen puheenjohtaja. Ennen häntä Suomea edusti neljän vuoden ajan hallituksessa dosentti Tapio Katko.

IWHA on moni- ja poikkitieteinen järjestö, johon kuuluu satoja jäseniä ympäri maailmaa. He edustavat paitsi tiedemaailmaa, myös erilaisia julkisia ja yksityisiä organisaatioita. Erityisen läheiset suhteet järjestöllä on ollut UNESCOn kanssa.

Järjestön näkyvimpiä toimintoja on kahden vuoden välein järjestettävä kansainvälinen konferenssi, jollainen järjestettiin Tampereella vuonna 2007. Uusi konferenssi Tampereelle on suunnitteilla kesäkuulle 2019.

Järjestö julkaisee yhteistyössä Springerin kanssa Water History -journalia.

Vesitalouden uutiskirjeElokuu 201731.8.2017