Tulvakeskuksen varoitukset nyt uudistetussa Sää-sovelluksessa

Uudistettu Sää-sovellus tuo viiden vuorokauden sää- ja tulvavaroitukset mobiililaitteisiin. Palvelu on osa Ilmatieteen laitoksen ja Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) Tulvakeskuksen yhteistyötä. Vesistötulvavaroitukset täydentävät Ilmatieteen laitoksen rankkasade- ja merivesitulvavaroituksia.

Ilmatieteen laitoksen ja SYKEn yhteinen Tulvakeskus ennustaa ja varoittaa tulvista.

”Tulvakeskuksen toiminnassa Ilmatieteen laitoksen säätieto ja -taito on yhdistetty SYKEn vesiosaamiseen”, kertoo Tulvakeskuksen päällikkö Eerik Saarikalle. ”Hyödynnämme kansalaisten paljon käyttämää Sää-sovellusta myös tulvavaroitusten jakelussa”, Saarikalle jatkaa.

Sää-sovellus näyttää käyttäjälleen varoitukset laitteen sijaintiin perustuen. Valittavissa on myös koko maan karttanäkymä ja tekstit, mikä on hyödyllistä arvioitaessa tilannetta koko maassa.

Sää-sovelluksessa näytetään varoitukset viidelle vuorokaudelle. Verkkosivuilla siirryttiin viiden vuorokauden varoituksiin helmikuussa.

Palvelua on rahoittanut Ilmatieteen laitoksen lisäksi maa- ja metsätalousministeriö ja Finanssialan keskusliitto. ”Ilmatieteen laitos otti helmikuussa käyttöön viiden vuorokauden varoituskartat, mikä oli erinomainen uudistus. Uuden sovelluksen myötä sääilmiöihin varautuminen helpottuu entisestään,” kehuu johtaja Risto Karhunen Finanssialan Keskusliitosta.

Vesitalouden uutiskirjeHuhtikuu 201730.4.2017