Lahti Aquan vesi parasta Suomessa

Lahti Aqua on osallistunut vuosittain Taloustutkimus Oy:n tekemään riippumattomaan vesihuollon asiakastyytyväisyyskyselyyn, joka on kehitetty erityisesti vesihuollon toiminnan arviointiin. Lahti Aqua sai kokoluokassaan asiakkailtaan parhaan arvosanan yhteenvedossa, joka kuvaa veden laatua ja veden jakelua ja viemäröintiä. Vuoden 2015 asiakastyytyväisyyskyselyssä oli mukana 13 vesihuoltotoimijaa edustaen noin miljoonaa kuluttajaa Suomessa.

Tutkimuksessa arvioitiin kouluasteikolla 4-10 veden laatua, vesilaitoksen palvelua sekä veden jakelua ja viemäröintiä usealla eri kriteerillä. Veden laadun kokonaisarvosana oli Lahden alueella 8,91 (Hollolan alueella 8,88). Veden makua, väriä ja veden jakelun katkottomuutta koskevissa indikaattoreissa Lahti Aqua sijoittui ensimmäiseksi. Vesilaitoksen palvelun kokonaisarvosana Lahdessa oli 8,30 (Hollolan alueella 8,33). Korkeimman arvosanan asiakkaat antoivat vesilaitoksen palvelua arvioitaessa Lahti Aquan toiminnan uskottavuutta kuvaavalle indikaattorille. Veden jakelun ja viemäröinnin kokonaisarvosana oli 8,84 (Hollolan alueella 8,92).

Taloustutkimus Oy haastatteli yhteensä 500 kotitalousasiakasta Lahdesta ja Hollolasta. Asiakastyytyväisyyskysely toteutettiin kesäkuussa 2015.

Vesitalouden uutiskirjeSyyskuu 201530.9.2015