Grundfosin uusi osaamiskeskus perustuu suomalaiseen tietotaitoon

Toukokuussa 2015 Grundfosin suomalainen myyntiyhtiö Oy Grundfos Pumput Ab ja tuotantoyhtiö Oy Grundfos Environment Finland Ab muuttivat saman katon alle Vantaan Trukkikujalle. Tässä Grundfosin suomalaisessa osaamiskeskuksessa yhdistyvät sekä kansainvälinen tuotekehitys, pumppaamosuunnittelu, huolto että myynti.

Grundfosin uudessa toimitilassa on noin 5500 m² lattiapinta-alaa, joista 3000 m² on huolto- ja tuotekehityshallien käytössä. Kiinteistön suunnittelussa ja rakentamisessa on otettu huomioon Grundfosin vahvojen ympäristöarvojen mukaisesti BREEAM-sertifikaatin (vastaa LEED Gold – sertifikaattia) vaatimukset. Tämä näkyy mm. sijaintivalinnassa, valaistus- ja muussa työympäristösuunnittelussa sekä energiataloudellisissa materiaaleissa ja ratkaisuissa.

Grundfos arvostaa suomalaista tietotaitoa jätevesipumpuista, sillä suomalaisilla on pitkät perinteet kunnallisista jätevesijärjestelmistä. Trukkikujalla työskentelee noin 20 suunnittelun ja tuotekehityksen ammattilaista osana Grundfosin kansainvälistä tuotekehitystoimintaa. Myös jätevesipumppujen globaali asiakastuki on sijoittunut Trukkikujalle.

Uudessa toimitilassa tuotekehityksellä on käytössään laboratorio ja pumppujen testiallas. Laboratoriossa voidaan rakentaa pumppujen prototyyppejä, tehdä tarkkoja 3D-mittauksia, tutkia materiaaleja ja lujuuksia sekä testata pumppuja ja moottoreita. Suomen suurimmassa testialtaassa voidaan testata sekä uusien että vanhojen pumppujen energiatehokkuutta sekä toimintojen vastaavuutta tehdasasetuksiin huollon jälkeen. Grundfos Environment Finlandin pumppaamotuotanto on yhä Joutsassa, missä kokoonpannaan PE- ja lasikuitusäiliöt. Yksikkö toimii myös konsernin pumppaamovalmistuksen osaamiskeskuksena.

Vantaan toimipisteessä on huoltotilat sekä taloteknisille että kunnallisteknisille tuotteille. Huollossa voidaan testata kaikki talotekniset tuotteet, mm. porakaivo- ja paineenkorotuspumput, sekä uppopumput. Isot uppopumput, aina 550 kW asti, voidaan koekäyttää tuotekehityksen testialtaassa. Työtä helpottamaan huoltohalliin on asennettu kahdeksan siltanosturia, joilla voi nostaa jopa 10 000 kg taakkoja kauko-ohjaimen avulla.

Tuotekehityksen ja huollon lisäksi Trukkikujalla toimii Grundfosin Suomen hallinto-organisaatio sekä kotimaan myynti. Yhteisen toimipisteen ansiosta eri osastojen ammattilaiset pystyvät työskentelemään saumattomasti yhteen.

Vesitalouden uutiskirjeSyyskuu 201530.9.2015