Webinaarikutsu: Tuesdays of HydroTechnology

Tuesdays of HydroTechnology-webinaarisarja koostuu tunnin pituisista verkossa pidettävistä tapahtumista, joissa käsitellään vesialan tutkimukseen ja teknologiaan liittyviä aiheita. Ensin asia esitellään ja sitten on aikaa vielä keskustelulle.

Webinaarit järjestetään aina tiistaiaamuisin klo 10-11, noin kerran kuussa keväällä ja syksyllä vuoden 2021-2022 aikana. Webinaarisarja on syntynyt Turun yliopiston koordinoiman ja Suomen Akatemian rahoittaman Hydro-RDI-Network hankkeen aloitteesta ja sitä toteutetaan yhteistyössä muiden vesialan hankkeiden sekä toimijoiden kanssa. Mm. Vesiyhdistyksen Hydrologian jaosto on aktiivisesti mukana. Ensimmäisissä webinaareissa yhteistyössä mukana myös mm. PointCloud-hanke ja Helsingin yliopisto.

”Webinaarisarjan tavoitteena on antaa lyhyitä tietoiskuja vesialan tutkimukseen ja teknologiaan liittyen sekä koota yhteen alan ammattilaisia ja muita kiinnostuneita keskustelemaan yhteen asiasta keskustelemaan aiheesta”, kertoo projektikoordinaattori Rita Rauvola Turun yliopistosta.

Webinaarit järjestetään Zoomin avulla ja Zoom-linkki lähetetään ilmoittautuneille lähempänä tapahtumaa sähköpostitse. Neljään ensimmäiseen webinaariin toukokuussa, kesäkuussa, elokuussa ja syyskuussa, on tapahtumaan ilmoittautuminen jo avoinna.

11.5. klo 10-11 aiheena on Korkearesoluutioisten maastomallien tuottaminen ja hyödyntäminen virtaama-analyyseissä ja aiheesta kertomassa ovat Harri Kaartinen ja Ville Mäkinen, Paikkatietokeskus FGI. 8.6. klo 10-11 vuorossa on tietoa autonomisesta syvyyskartoituksesta ja virtausmittauksesta, jota esittelemässä ovat Petteri Alho ja Linnea Blåfield Turun yliopistosta. Kesätauon jälkeen webinaarisarja jatkuu elokuussa ja syyskuussa, jolloin tietoa ja kokemuksia mm. uudesta tutkimuksesta ja teknologiasta veden laadun tutkimuksessa sekä veden korkeuden ennustamisessa. Loppuvuoden aiheet vahvistetaan syksyllä.

Kevään ja alkusyksyn aiheet sekä ilmoittautumislinkit löytyvät Hydro-RDI-Network hankkeen nettisivuilta: https://hydrordi.com/news/tuesdays-of-hydrotechnology-webinar-series-starting-in-11th-of-may-at-10-11/

Vesitalouden uutiskirjeHuhtikuu 202130.4.2021